fredag 1. januar 2010

Velkommen til 2010 og godt nytt år til alle sammen !!!


Litt dårlig bilde, men jeg tok dette i Aalborg da jeg seilte med Christian Radich i Tall Ship Race 2004 og brukte et langt dårligere digitaltkamera enn vi har nå for tiden :o)

Da har vi lagt 2009 bak oss og kan se frem til mange ubrukte blad i året som kommer. Mon tro hva som skal fylle disse?

Mitt mål for dette året er å fylle året i tråd med denne historien:

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr.dag ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen ....

En dansk professor stod foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte tok han uten å si et ord, fram et meget stort og tomt Syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.
Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var det.

Så tok professoren fram en kasse med småstein, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren fram en kasse med sand og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.

Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

'Nåvel', sa professoren, da latteren var stilnet av.
'Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv.
Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv. Sanden er alle de andre småting'.

Professoren fortsatte: 'Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene.
Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere.
Vær Oppmerksom på de ting som er avgjørende for deres lykke.
Finn din indre ro.
Pass på helsen!

Inviter din partner på middag.
Styr unna det som holder deg nede.

Gjør ting som gjør deg glad!
Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene.
Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe.
Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand.

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: 'Jeg er glad for at du spør.
Det er bare for å vise, at uansett hvor fylt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn'......


Jeg vil ønske dere alle et riktig god nytt år!

:o) Anne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar