lørdag 26. desember 2009

Julefreden har senket seg og vart i et par-tre dager

Vi feiret julaften hos min manns familie. Det er godt å kunne ha et slikt forhold selv om han er borte. Vi stortrives med svigerinne/tante og svoger/onkel, svigermor/farmor og fetterne Krstian, Eivind og Håvard :o) Fetterne har et herlig forhold etter å ha tilbrakt mange helger sammen opp i gjennom årene.
Kjempekoselig kveld! God mat, godt drikke, deilige kaker og hyggelig selskap - kan man få det bredre? Fjøsnissen var innom med gaver til alle, så da har vi vel vært snille i året som har gått, da vel!?! Her sammen med Håvard:

Vi fikk konsert av Kenneth med gitar ut på kvelden og her spiller Kristian og Kenneth sammen...


I går, 1. juledag, hadde vi pysjamasdag her i huset. Vi sov lenge, hadde sen brunsj og påfølgende seeeen middag! Deilig med slike sløve dager! Jule"frokosten" bestod av ulike typer spekemat, sylteflesk og julesylte, ansjos med egg, laks med eggerøre, sursilder av ulike slag, edamerost og andre oster, hvitløkspaté og røkt skinke... hmmm.. Var det noe mer?..det kan være. Roastbiffen kom først på bordet i dag, etter at vi hadde helstekt pepperstek med fløtegratinerte poteter i går kveld.

Vi har gjentatt dette i dag også, så bortsett fra snømåking, går det mest i trening på sofasitting, -ligging og lesing og/eller TV-titting! Middag i dag er pinnekjøtt til mor, med Vossakorv og kålrabistappe, alt kokt på Hellstrøms vis. Jeg skal prøve med hvitvin (Tørr Riesing) til, som Hellstrøm anbefalte :o) Gutta får medisterkaker, Vossakorv og ribbe (hvis de har lyst på det siste også). Steker en bit ribbe til frokost/lunsj-mat.

Kakefatet har endelig kommet frem i dag, med 7 slag. I tillegg har det hjemmelagede godteriet kommet på bordet. Merkelig, men Kenneth etterlyser kjøpegodteriet... mens jeg synes det er herlig spesielt med julegodtene...


Stoffene mine har fått ligget i fred så langt, men jeg kjenner det begynner å krible i kroppen etter å leke litt med farger igjen... kanskje i morgen, før vi skal i selskap? Eller kanskje vi må en tur til Larkollen for å måke snø på vogna... :(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar