tirsdag 19. januar 2010

Hmm.... lese du liksom... hehehe...

Egentlig har jeg pakket bort symaskinen.. men ikke lenger borte enn at den lett kan hentes frem igjen :o) Jeg skal jo egentlig lese, lese og lese, men etter noen timer med nesa nedi bøkene, begynte jeg å duppe av i dag, så da ble det behov for å gjøre noe anna' !

Dermed tok jeg tak i en UFO til, så nå er en nålepute i fargesirkelen ferdig. Denne fikk vi utlevert på et møte i lappeklubben Lappetussa i Ytre Enebakk. Jeg tror det var for et par-tre år siden. Jane Howarth fra Lappedesign hadde med seg mønster og stoffbiter til håndsøm.

Hyggelig at du titter innom - Ha en fin dag!

Anne 

søndag 17. januar 2010

Årets første UFO er ferdig :o)

Fredag var jeg på sybesøk hos Sigrun. Det var kjempekos! Sigrun holder på med et flott teppe til Selma, i røde og hvite stoffer. Har hørt rykter om at nå gjenstår bare quiltingen, det blir spennende å se!
Selv kom jeg godt i gang med den svarte veska mi' som har ligget i påvente av inspirasjon i et par år. Det var deilig. Planen etterpå var å dra hjem til skolebøker og lese litt og heller fortsette noen timer på lørdag. Men.... neida, den gang ei! Jeg gikk igang med symaskinen når jeg kom hjem og ble ferdig en gang ut på natten  :o) Så voilá, nå er den ferdig! og det er deilig, da har jeg en vinterveske :D


Nå er syrommet ryddet klar for eksamenslesing, så det blir nok få nye produkter før jeg er ferdig med eksamen..  ;-/

Hyggelig at du kikket innom - ha en fin dag!

Anne

mandag 11. januar 2010

Studiene er i gang og...


.....jeg har egentlig bare lyst til å sy :o)
Her representert ved en "Nøstegutt" jeg sydde til Mossi, enke etter min morfar, til jul.

Dette semesteret kommer til å kreve mye selvdisiplin. Jeg skal skrive en bacheloroppgave om "Målstyring og kvalitet i NAV med fokus på Kvalifiseringsprogrammet", jeg skal gjennom valgfag med Coaching og kommunikasjon og jeg skal ha en ny og utsatt eksamen fordi jeg ble syk under eksamen i høst. Heldigvis har jeg vært fornuftig og takket nei til gjenvalg i sentralstyret, slik at det bare er noen få måneder igjen av det vervet. Jeg har nettopp bestilt en ferietur til Lanzarote i løpet av vinteren/våren og det blir nok bra med et avbrekk underveis. Jeg skal også prøve å ta noen avbrekk underveis til hobbyting - les: quilting!

 Jeg skrev i forrige innlegg om mine UFO'er. Jeg er i gang med å redusere haugen litt;

Blokkene fra Lise Bergene boka er nå sydd sammen til: et stort teppe av 20 blokker, en løper med 4 blokker, en løper med 3 blokker og to brikker av én blokk. Quiltingen gjenstår!

LogCabin blokkene av gamle "stygge" julestoffer er nå satt sammen til en STOR duk, foreløpige mål er 108x250 cm. Da har jeg brukt 84 blokker... Jeg må nok sy noen blokker til, da det manglet litt bredde i forhold til spisebordet med ileggsplate, så nå gjenstår å sy ytterligere 24 bokker..! Og jeg som trodde jeg hadde altfor mange  ;-) Sånn kan det gå... Forøvrig har jeg endelig fått vasket og strøket alle stoffene jeg kjøpte av Lapp-Elisa i bursdagsgave til meg selv i høst... Hun hadde restpakkesalg der man fikk 6 pakker med 10 stoffer i hver for 1200 SEK og jeg bestilte dobbel mengde... ja, 12 pakker.... totalt nesten35 meter... (bildet nedenfor til venstre). Det var utrolig nok bare to like biter av alle disse!

Til adventstiden 2009 bestilte jeg også "Kalender for quiltedamen" hos Quilte.net, her avbildet til høyre med innholdet (24 stoffer ++). Det er morsomt å telle ned dagene på denne måten!Rett før jul var jeg en liten tur hos Elisabeth, Lapp-Elisas Quilts. Den dagen hadde hun engelske bøker i julekalenderen, så jeg klarte selvfølgelig ikke å stå imot; 3 bøker om ArtQuilt, samt noen flotte stoffer ble med hjemover. Jeg har tenkt å sy et par bager/ nett... Disse bøkene kan jeg lese og lese og lese, om igjen og om igjen... de er utrolig flotte!


Nei, nå får jeg komme meg tilbake til pensumbøkene.....

Ha en fin dag!

Takk for at du kikker innom!

Anne

fredag 1. januar 2010

Nytt år og status quiltearbeider


Da er tiden kommet til å skaffe seg en oversikt over UFO'er og WIP'er. Ønskeprosjekter får jeg ta en annen dag. Da jeg begynte å finne frem alle prosjekter som en gang er satt i gang, fikk jeg "litt" hetta med tanke på hvordan bli ferdig med alt! Det er kanskje ikke meningen, men det er nok større sjanse for å fullføre noe dersom det offentliggøres !?! eller....? Jeg får nesten tro på det, i hvertfall - LOL

WIP'er - hva holder jeg på med:

- Blokker fra Lise Bergenes bok "Julens lappebok":
Jeg gikk amok i skjæreprosessen i 2008 og endte da opp med 3 ferdige løpere med 3 blokker, 1 ferdig løper med 8 blokker. Nå i romjula har jeg fortsatt og nå ligger følgende klar for sammensying: et teppe med 20 blokker, en løper med 4 blokker, en med 3 blokker og 2 brikker med én blokk.... fikk dilla er vel det rette ordet :D

Jeg kjøpte et kit fra McKenna Ryan "In Full Bloom" i 2007(?); det er jeg i gang med nå, og jeg kommer nok til å bruke lang tid på det. Mange små detaljer og pirkearbeid, men utrolig morsomt å holde på med når tankene trenger en hvil.... Delene er foreløpig festet på skjærelinjalen som står oppreist her...

Et håndsømsprosjekt i thai-silke ble startet etter at jeg fikk thai-silke av mine foreldre etter en feriereise de hadde i Asia.


UFO'er
- huff, denne listen blir lang, hele 23 av dem...:Jeg nevner kun noen få:
- Log Cabin av julestoffer: Idé fra Quiltemagasinet nr. 5/2006. Her gikk jeg også amok i skjæreprosessen i fjor. Dette ble en stor duk til mine foreldre i julepresang i 2008.
I tillegg gjenstår noe sammensying av 88 blokker til :D Tenker det blir en duk eller tre til meg selv - eller... vi får se når jeg legger de utover...

- Blomsterbilde/-løpere til forteltet i vogna på Larkollen. Ideen er hentet fra Quiltemagasinet nr.2/2006

- Blokker fra Lise Bergenes bok "Julens lappebok" i påskefarger - amok i skjæreprosessen er bare fornavnet. Antall blokker tilslutt = ???

- Bruschetta & Vino Rosso av McKenna Ryan.
Mangler quiltingen.

- "Pute blir pøll" fra boka "Slipp fargene løs" av Hanne Asplin Firman i ulike grønnfarger som skal passe til Christoffer sitt teppe
- Forsideteppe på boka "Creative Quilt Collection Volume one. Det skulle bli teppe til mine foreldre, men de hadde malt stua lys-lys lilla og da ble det feil med burdunger, brunt, grønt og gyldent. Det ble dette teppet istedenfor:- En veske i svart lin, med lokk i Square Dance-teknikken til Kari
Aspenes. Design veske: egen. Her vises de tre lokkene med samme design


- Et regnbuesett etter bytte i Stoffbytteklubben.
Løper, veske...? Vet ikke ennå!

- Diverse påbegynte ting fra ulike kurs med bl.a. Katie Pasquini Masopust, Hanne Schneider, Østerled, Kari Melsom og Thorild Instebø.

- Diverse påbegynte ting fra quiltelagsmøter i Follo Quiltelag og i Lappetussa (Ytre Enebakk)

Forøvrig beklager jeg litt hulter til bulter lay-out her, mye må læres.... ;-/
Noen som har lyst til å gi meg et kurs ?

Ha et fint quilteår - vi kan i hvertfall starte med en flott måned :o)

Anne

Velkommen til 2010 og godt nytt år til alle sammen !!!


Litt dårlig bilde, men jeg tok dette i Aalborg da jeg seilte med Christian Radich i Tall Ship Race 2004 og brukte et langt dårligere digitaltkamera enn vi har nå for tiden :o)

Da har vi lagt 2009 bak oss og kan se frem til mange ubrukte blad i året som kommer. Mon tro hva som skal fylle disse?

Mitt mål for dette året er å fylle året i tråd med denne historien:

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr.dag ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen ....

En dansk professor stod foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte tok han uten å si et ord, fram et meget stort og tomt Syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.
Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var det.

Så tok professoren fram en kasse med småstein, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren fram en kasse med sand og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.

Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

'Nåvel', sa professoren, da latteren var stilnet av.
'Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv.
Golfballene er de viktige ting i livet - deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner - de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene som betyr noe - sånn som jobb, hus, bil osv. Sanden er alle de andre småting'.

Professoren fortsatte: 'Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene.
Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere.
Vær Oppmerksom på de ting som er avgjørende for deres lykke.
Finn din indre ro.
Pass på helsen!

Inviter din partner på middag.
Styr unna det som holder deg nede.

Gjør ting som gjør deg glad!
Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene.
Ta dere av golfballene først - de ting som virkelig betyr noe.
Få styr på det dere vil prioritere - resten er bare sand.

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: 'Jeg er glad for at du spør.
Det er bare for å vise, at uansett hvor fylt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn'......


Jeg vil ønske dere alle et riktig god nytt år!

:o) Anne