tirsdag 5. juli 2011

Det er sommer, det er sol og det er...

ferie... (ikke søndag...  :)  )

I går var solen fremme omtrent hele dagen, og jeg ble knall rød på ryggen....

Jeg koste meg ute i solen og skar batikstoffer (.. og det var ikke alle steder på ryggen som hadde fått solkrem). Nå har jeg gått gjennom alle batikstoffene mine, bortsett fra de som skal brukes til "In Full Bloom" som jeg skrev om forrige innlegg. Jeg har skåret en 8"x8" kvadrat, 4"x8" rektangel og en 2 1/2" stripe av nesten alle sammen. Totalt ble det omtrent 260 ulike stoffer, og i tillegg var det ganske mange stoffbiter som var for små. På tide å begynne å bruke disse stoffene også!


Fokuset denne våren har i stor grad vært studier. De to første semestrene av masterstudiet i sosialt arbeid er gjennomført, og jeg er godt fornøyd med både innsats og resultater så langt. Jeg har også tatt meg tid til litt sømarbeid inne i mellom, for litt avkopling må til fra alle teoretiske betraktninger :)

Svigermor fylte 80 år i begynnelsen av april, og når jeg allerede har startet med å gi tepper til jubilanter (70 og 80-åringer), er det bare å følge opp. På hyttetur i begynnelsen av mars, ble mønster valgt og stoffer valgt ut. Selve blokka er hentet fra Simple Strategies for Scrap Quilts fra That Patchwork Place. Jeg startet med fargene rødt (rødlige) med innslag av mørk brunt og grønt, og beige, men det ble for rotete så det endte opp med bare rødlige og beige stoffer (et par-tre blokker med en rødlig mellombrun ble visst også med). Nå har jeg en mengde blokker til overs (UFO-produksjon)...

Det ble endel meter søm underveis...

Blokker underveis - en veldig enkelt og grei blokk, laget av stripesett

Her er teppet ferdig!

Jeg quiltet det med min Janome MC6600,
med stor stipling i midtfeltet og parallelle buer i rammen

I slutten av april fylte min far 69 år og det ble feiret den 1. mai. Jeg hadde innlevering av semesteroppgave 29. april, og når slik skriving står på, er ikke hodet mitt i stand til å tenke ut hva man gir i gave til noen som har "alt". Når oppgaven var vel levert, bestemte jeg meg for å sy en pute som kunne stå i stil til et slumreteppe mine foreldre har fått tidligere. Lørdag 30. april var jeg på besøk hos Inger Lise og da kom denne til "verden":
Pute til pappa

Teppe som mamma og pappa fikk i 2007

Christoffer, min eldste sønn, flyttet for seg selv i fjor høst og hadde innflyttingsselskap i januar med hele familien samlet. Jeg fikk sydd et sett til ham med to løpere og en brikke i rødt. Han har innredet stua i sort og rødt, så fargen ga seg selv :)

Mye av syarbeidet ble gjort hos Sigrun
da jeg besøkte henne i januar.

En løper til framskapet, en til bordet og en til toppen av barskapet.
Det ble skikkelig lækkert!
 
Jeg har tidligere vist bilder av UFO-er som har ventet på ferdigstillelse. I vår ble endelig et par av dem ferdige:

Løper fra Julens Lappebok av Lise Bergene
Teppe med samme blokk, quiltet direkte på fleece, uten vatt...
Nærbilde av quilting av teppet
Baksiden av teppet - litt for tett quilting;
det ble noe stivere enn forventet


 I forrige innlegg skrev jeg om "In Full Bloom" og at jeg holdt på å lime opp Thyme for Stu. Her er bilder fra prosessen:

Her kommer trillebåren på plass...
Det trengs av og til pinsett i dette arbeidet...

Etter at jeg var ferdig med eksamen 1. juni, var jeg på besøk hos Inger Lise et par dager, og da fikk jeg limt opp den neste blokken i "In Full Bloom" - Sleeps Six. Her sammen med blokk to: Sugar Fix:

Sleeps Six
Sugar Fix

Nå i juni hadde en av mine nevøer bursdag, og i fjor, da hans yngre søster fikk penal til bursdagen, uttrykte han at det ville han også ha :)

Evens penal
Slik er penalet quiltet...

Min onkel som fylte 70 i fjor og først fikk gave i november, hadde bursdag 22. juni. Tradisjonen tro ble dette behørig feiret samme dag, med grilling hjemme hos dem. Jeg synes det er vanskelig å finne "kjøpe"-gaver som er mer spennende enn en flaske vin, så i år bestemte jeg meg for å hoppe på Mug rugs - bølgen. Jeg valgte stoffer og farger som passer til teppet han fikk i fjor:
 
Mine første Mug Rugs :)
- Trekantene er rester fra teppet til Kenneth

- quiltet med stipling og horisontale parallelle streker.
Her med lukkekant

- quiltet med stipling med løkke og vertikale parallelle streker.
Her med lukkekant

Jeg har mange prosjekter på gang, både IR og i tenkeboksen. I går gjorde jeg klart til en ny veske av samme type som jeg sydde flere av i fjor, og jeg har noen sommerlige prosjekter på gang. Nå spørs det bare hvordan jeg skal få tid til alt....

Akk og ve... det blir nok dårlig med husarbeid fremover... (huff så leit :D )

Ha en riktig fin sommer!

Anne

12 kommentarer:

 1. Mange flotte arbeider her! Godt at du finner litt tid til sying innimellom all lesing og oppgaveskriving. Du får kose deg med alle planene, både de som blir noe av og de som forblir en drøm og kanskje kan realiseres på et seinere tidspunkt. God sommer til deg og gutta.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det, Sigrun! Vi får prøve å ta en dag sammen før jeg starter semesteret for fullt igjen. om et par uker begynner jeg med fokus på masteroppgaven, men har planer om å gjøre litt hyggelig inne i mellom :) God sommer til deg og dine også.

  SvarSlett
 3. Så mykje flott du har laga.
  Nydelege tepper, kjempefine gåver til alle jubilantane.

  Lykke til med dei nye prosjekta, og god sommar til deg og :-)

  SvarSlett
 4. Jammen får du laget mye Anne inni mellom alt annet du står i med. Lekkert og takk for noen flotte dager. Koselig med besøk :-))))

  SvarSlett
 5. Her var det mange flotte prosjekter - lekkert :-)

  SvarSlett
 6. Kjempefine ting du har laget! Nydelige tepper og pute bl.a.!
  Ha en god sommer! :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger :)

  Lise: Det er alltid hyggelig å være på besøk også :) God sommer og hils rundt deg :D

  SvarSlett
 8. Kjære deg, er inne og titter, FOR en produksjon! Teppet med rødt og hvitt i nierblokker (bilde øverst), helt rått! Og så stilig at sønnen din vil ha rødt, lekkert sydd, og det i lilla! Gratulerer med studier. Ser du tar mastergrad, spennende. Sosialt arbeid også da! (jeg er sosionom). Og herlige stoffer. Og alt som du har tatt bilde av ved symaskinen, og så var det det i beige og blått. Alt er vakkert! Godt du får tid til å sy litt innimellom lesing. Ser at du gir bort gaver til folk i tillegg til studier og annet. Puta til faren din var kjempefin også! Sommerhilsen fra Kjersti

  SvarSlett
 9. Hei. Teppene dine var kjempe fine og nydelige farger. Du får til mye innimellom allt skolearbeid:-)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for hyggelige kommentarer til begge Kjertsi'ene.

  Ja, jeg får gjort noe mellom lesingen, og prioriterer da søm og stoff-leik :) Det blir heller dårlig med husarbeid osv - jeg tar bare det absolutt nødvendigste, når jeg virkelig MÅ...

  Jeg har fått med meg at du er sosionom, Kjersti, og jeg har flere ganger tenkt at refleksjonene dine rundt det å være satt utenfor "systemet" på grunn av sykdom, er godt forankret i det sosialfaglige tankegodset. Selv er jeg utdannet velferdsviter, og overgangen til masterstudiet i sosialt arbeid har ført til flere aha-opplevelser. Samtidig har jeg konfrontert en av professorene med at det også gjøres sosialfaglig arbeid i NAV, og ikke bare av de som er sosialkonsulenter, selv om brukerne ikke nødvendigvis tilhører den tradisjonelle målgruppen for sosialt arbeid. Det er noe som skal gjøres på den forebyggende fronten også :) og spesielt innenfor det sterke kravet til arbeidslinja (som etter min mening er trukket veeeldig langt). Her kommer den sosialfaglige helhetlige tankegangen inn som en særdeles viktig faktor i arbeidet som skal gjøres overfor de fleste brukerne av NAV...

  Sommerhilsen fra Anne

  SvarSlett
 11. Mange fine ting.
  Koselig blogg du har.

  SvarSlett
 12. Hei Anne!

  Så mange flotte ting du har sydd. Blir veldig inspirert av deg :-) Lykke til videre med studiene. Klem fra Desiree

  SvarSlett