torsdag 3. juni 2010

Ferdig med 3 års studium

Endelig ferdig med alle oppgaver som skal leveres i forbindelse med Bachelor i Velferdsfag, så når vitnemålet kommer, kan jeg titulere meg som "velferdsviter", ikke dårlig etter bare tre år :o)

Tiden etter forrige innlegg har kun vært sentrert rundt oppgaveskriving, unntatt i påskeferien... Da var vi blant annet på Blefjell, på hyttebesøk hos mine foreldre. Hyggelig samvær, god mat og deilig ute og inne. Her er Kenneth på nytt snowboard - i farta :D


Vi reiste hjem natt til 1. påskedag, og jeg fikk sydd veske til svigermor som fyllte år den dagen :o) Veska er samme modell som jeg har selv med valmue-stoffer.
Her har jeg quiltet med quiltesjablong jeg har kjøpt hos StenSource International, etter tips fra Carla. De syntes nok jeg var gal som godtok å betale mer i frakt enn i varer, men i sum ble det ca kr. 20,- pr. sjablong og det er jo ikke så ille :o)
Midt i april var det Landsmøte i Autismeforeningen i Norge, og jeg gikk av som sentralstyremedlem. Takk for denne gangen :) Landsmøtet ble arrangert i Kristiansand, og vi hadde en privat omvisning i dyreparken, her representert av en lemur (kule dyr...) og en sibirsk tiger (ikke fullt så kul i nærkontakt - her bak sprinkler, lås og slå):1. mai feiret vi bursdag for Kenneth (16) og Christoffer (20) med hele familien på besøk. I stort og smått ble det koldtbord til 17 mennesker - ikke verst (synes nå jeg) når jeg egentlig skulle skrive to (eksamens) oppgaver med innlevering 12. og 27. mai, - deilig og hyggelig med et lite avbrekk!

Torsdag 27. mai ble bacheloroppgaven innlevert, og endelig var det mulig å gjøre noe annet enn å fordype seg i litteratur og problemstilling... måtte sove litt først ;-)

Etter en litt bløt avslutningssamling med medstudenter torsdag ettermiddag/ kveld, overføringsmøte i sentralstyret fra fredag til lørdag, og en lang natts søvn til søndag, bestemte jeg meg for å delta i A4-utfordringen i Tåsen Quiltelag for første gang, med tema "In the summertime". Med inspirasjonskilder fra min mini-ferie over til Vestlandet i august og med håp om å få til en skikkelig ferie for meg selv i år, fant jeg disse to bildene som ble utgangspunktet for A4-quilten. Det første fra Hardangerjorden, og det andre ved elva som renner ut i Vøringsfossen:
Disse skrev jeg ut på printer'n i A4 format, brukte overheadtransperenter for å lage omriss og lagde deretter applikasjonsmønstre. Først av fjorden, deretter av beina:

Jeg fant ut at jeg ville quilte fjorden først, slik at jeg fikk perspektivet på plass. Til slutt applikerte jeg på beina:
Det ble ikke tid til lukkekant, så her er det sikk-sakk i respektive farger i ytterkant. Kanskje jeg setter ramme på, det får tiden vise. Morsomt var det i hvertfall, så det blir nok ikke siste gang jeg tar i mot A4-utfordringen.

Nå blir det symaskintid på Larkollen fremover, det spørs forsåvidt om det blir sommerjobb eller ikke hvor mye sying det blir. Det blir i hvertfall godt med sommer og ferie fra studier!

Hyggelig at du kikket innom !

Ha en flott dag :o)

Anne