lørdag 26. desember 2009

Julefreden har senket seg og vart i et par-tre dager

Vi feiret julaften hos min manns familie. Det er godt å kunne ha et slikt forhold selv om han er borte. Vi stortrives med svigerinne/tante og svoger/onkel, svigermor/farmor og fetterne Krstian, Eivind og Håvard :o) Fetterne har et herlig forhold etter å ha tilbrakt mange helger sammen opp i gjennom årene.
Kjempekoselig kveld! God mat, godt drikke, deilige kaker og hyggelig selskap - kan man få det bredre? Fjøsnissen var innom med gaver til alle, så da har vi vel vært snille i året som har gått, da vel!?! Her sammen med Håvard:

Vi fikk konsert av Kenneth med gitar ut på kvelden og her spiller Kristian og Kenneth sammen...


I går, 1. juledag, hadde vi pysjamasdag her i huset. Vi sov lenge, hadde sen brunsj og påfølgende seeeen middag! Deilig med slike sløve dager! Jule"frokosten" bestod av ulike typer spekemat, sylteflesk og julesylte, ansjos med egg, laks med eggerøre, sursilder av ulike slag, edamerost og andre oster, hvitløkspaté og røkt skinke... hmmm.. Var det noe mer?..det kan være. Roastbiffen kom først på bordet i dag, etter at vi hadde helstekt pepperstek med fløtegratinerte poteter i går kveld.

Vi har gjentatt dette i dag også, så bortsett fra snømåking, går det mest i trening på sofasitting, -ligging og lesing og/eller TV-titting! Middag i dag er pinnekjøtt til mor, med Vossakorv og kålrabistappe, alt kokt på Hellstrøms vis. Jeg skal prøve med hvitvin (Tørr Riesing) til, som Hellstrøm anbefalte :o) Gutta får medisterkaker, Vossakorv og ribbe (hvis de har lyst på det siste også). Steker en bit ribbe til frokost/lunsj-mat.

Kakefatet har endelig kommet frem i dag, med 7 slag. I tillegg har det hjemmelagede godteriet kommet på bordet. Merkelig, men Kenneth etterlyser kjøpegodteriet... mens jeg synes det er herlig spesielt med julegodtene...


Stoffene mine har fått ligget i fred så langt, men jeg kjenner det begynner å krible i kroppen etter å leke litt med farger igjen... kanskje i morgen, før vi skal i selskap? Eller kanskje vi må en tur til Larkollen for å måke snø på vogna... :(

tirsdag 22. desember 2009

Bittelille julaften...

Da er alt i hus, både mat, drikke, gaver, lys og alt annet! Nå gjenstår rydding, vasking, pynting, sølv-, kobber-, messingpussing, matlaging...... puuuh... kan bli sliten bare av å skrive om det...

Jeg tror jeg gjør akkurat det som må til for å få julestemningen på plass - minst mulig, bare det som gir best effekt :D Det vil si - lett vask over gulvene, røde duker på bordene, noen nisser her og der, røde lys og juletrepynting i morgen kveld. Røkelse og rødvin... hmmm - la jula komme!

I kveld har vi vært hos mine foreldre på julegrøt. Vi kommer ikke til å feire jul sammen i år, da vi blir på forskjellige kanter. Da var det ekstra hyggelig med samværet i kveld :o) Jeg har nå bakt julekake som de skal få med seg, men den må de hente i morgen...

Snart skal advent feies ut og jula "ramle" inn


Hu, hei, så fort det går! Nå er det snart bittelille julaften og i år har jeg bestemt meg for at huset skal være vasket ferdig denne dagen, slik at det bare blir den siste pyntingen som må gjøre lille julaften. Tror neppe det blir slik i år - heller...! I alle fall kan jeg gjøre et forsøk.
Bildet viser mine quiltede adventsdekorasjoner i lilla; den med hjertekransen skal nok få henge lengre. (Ikke veldig gode farger på denne sammenslåingen - dette må jeg finner mer ut av!)

Fortsatt god adventstid :o)

Anne

mandag 21. desember 2009

Tre dager igjen til jul....

Nå er tiden kommet for å hente juletre i skogen, Gutta er på skole og jobb, men de hadde nok ikke vært med likevel. Jeg tror de likegodt kunne tenkt seg å kjøpe et ferdighugd! Ja, ja, for meg er likevel tradisjonen med egenhentet tre viktig, så nå er jeg klar med øks og sag, gløgg og knekk-kaker!

Jeg oppdaget i går at det manglet et par presanger.. ups! Ikke skjønner jeg det, for i hodet mitt er jeg helt overbevist at jeg har handlet til alle... husker til og med hva! Hmmmm... noen som har gjemt dem unna, mon tro? Kommer vel frem en dag! Så da må jeg ut og handle mer.. ;-) Gaver skal det i hvertfall bli.. hihihi....

søndag 20. desember 2009

Bakstesøndag


I dag ble de fleste slagene jeg har tenkt å bake i hus, bare julekaka gjenstår, men den vil jeg ha så fersk som overhode mulig. Favoritten her i huset er knekk-kaker og de har det blitt mange av, over hundre...! Mine foreldre får en porsjon, og noen går til gaver. Hadde det vært opp til gutta, trenger jeg ikke bake flere sorter enn dette, bare vi har pepperkaker i tillegg! Jeg har også stekt krumkaker og laget peppermyntekonfekt, som nå ligger klar til å trilles ut. "Flesk" ble laget i går, og der gjenstår det bare å trille dem i sukker! I år har jeg prøvd noe nytt - sjokolademarengs; de står i ovnen nå, og kransekakerosetter med coctailbær og sjokoladetrukket bunn...mmmmm... nydelige...!

lørdag 19. desember 2009

Nå er julestria i gang her også!

Da er julebrevet (-ene) skrevet, printet ut til alle og gjort klar for postlegging senere i dag. Deilig å få det ferdig!
Nå skal jeg i gang med å sette knekk-kakedeig, den skal stå kaldt natten over. I morgen blir det bakstedag; med både gjærdeig, knekk-kaker, krumkaker og noe som er nytt for meg; sjokolademarengs (fra Norsk ukeblad nr. 50 2009). De ser nemlig veeeldig fristende ut :o)Nam, nam... jeg skal prøve å ta bilder i morgen, det vil si senere i dag!

fredag 18. desember 2009

Da prøver jeg også med blogging :o)

Hvorfor blogge? og hva blogger man om? Gjennom lengre tid har jeg fulgt med ulike blogger fra tid til annen og tenkt: Hvor får de det fra? Hvordan klarer de å skrive så mye bra? Hva skal eventuelt jeg formidle fra mitt liv? Det er vel ikke så mange som er interessert i det? Kanskje ikke, men nå har jeg i hvertfall prøvd å komme igang :o)

De siste 9 ukene har jeg vært i praksis ved NAV Vestby og der har jeg møtt en fantastisk gjeng med personer som går inn for å hjelpe folk som trenger tjenester fra NAV. De har vært veldig flinke til å trekke meg med i arbeidet og delt mye av sin kompetanse og av seg selv. Det blir vedmodig å ikke skulle på jobb etter jul, men nå er det nye sider ved studiene som skal tas tak i, og det blir spennende!!!

Forrige lørdag hadde jeg besøk av Sigrun og Laila til "sy-sammen" og vi koste oss skikkelig! Det frister til gjentakelse... Jeg sydde en løper som NAV Vestby fikk som en "takk for meg" - presang i går; 2,5 meter lang og Anita (min veileder) og Mari (som jeg har samarbeidet tett med i det siste) fikk i oppgave "å rulle'an ut"...Mangler bilde av settingen, men her er bilde av løperen, samt nærbilde av quiltingen.